Stjärnan satte punkt för karriären med att avgöra SM-finalen

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Det blev en dramatisk SM-final på damsidan.

Men med bara sekunder kvar satte Ida Odén punkt för finalen – och sin karriär.

Hon avgjorde för sitt Sävehof och tog sitt elfte SM-guld.

– Ett bra slut på både matchen och min karriär, säger hon.

När H65 Höör vann SM-finalen över Sävehof förra året var det en skräll. Inför dagens final var skånska Höör snarare bärare av favorittrycket eftersom laget vann serien.

Men Partilles stolthet, vars spelare inte åkt långt från sin egen hemmaarena, kopplade greppet om SM-finalen direkt från start.

Sävehof gled snabbt i väg i protokollet och hade 6–2 sju minuter in i matchen.

Höör tog över i andra

Sävehof gick till halvtidsvila med ledningen 13–10, men sakta tog Höör över händelserna. Efter en nästan sju (!) minuter lång mållös period vände H 65 Höör på finalen.

Trots en tremålsledning blev det dock stor dramatik i slutet.

Med 20–20 och en minut och 40 sekunder kvar tog Höör ut målvakten och spelade med sju utespelare, vilket resulterade i mål. Sävehof svarade dock upp. Laget fick straff som Emma Ekenman Fernis satte kallt.

En räddning senare på Emma Lindqvists skott och sista försöket slutade med att Ida Odén kunde avgöra finalen. Veteranen som ska sluta fick sätta på punkt med resulatet 21–20.

– Ett bra slut på både matchen, min karriär och den här säsongen. Jag tycker vi är bäst i första halvlek och Höör i andra. Men på något sätt lyckades vi bita oss kvar och vända på det, säger Odén.

”Vill ha bollen i de lägena”

I slutet av matchen fanns det bara en sak i huvudet på stjärnan.

–Vi fick bollen igen med 15 sekunder kvar och lika och dum som man är vill man gärna ha bollen i de lägena.

Nu vill lagkamraterna fira med Odén hela natten lång, men själv vet hon inte hur länge hon klarar.

– Jag vet inte. Jag får kämpa där också...

Det blir sista natten med gänget även för tränaren Henrik Signell, som numera blir förbundskapten på heltid för svenska damlandslaget i handboll.

Han var mycket tacksam för det välregisserade slutet.