Christoffer Nyman

En kär återkomst och ett spännande nymöte.

Men varken Christoffer Nyman eller Sead Haksabanovic fick någon drömstart i den vita tröjan.

IFK Norrköping förlorade mot Linköpings City med 2–3.

Christoffer ”Totte” Nyman lämnade IFK Norrköping 2016 för spel i Eintracht Braunschweig i den tyska andraligan. Men sejouren i Tyskland blev inte vad anfallaren hoppats på och nyligen stod det klart att anfallaren återvände till IFK Norrköping.

Kort efter det avslöjades också att Norrköping värvat Sead Haksabanovic på lån från West Ham.

Under tisdagen fick de känna på svensk fotboll igen.

Hur det var? Kyligt och snöigt i både luften och på planen. Linköping City stod för motstånd och hemmaplan.

Det blev en ganska kall återkomst för Christoffer Nyman, som ändå visade tidigt att han vill bli den heta tillgång som fansen hoppas på.

Fina löpningar i djupled, hård press och ett par chanser.

35-åringen utropstecknet

I slutet av första halvlek hade han ett av sina bättre lägen. Han fick bollen centralt i straffområdet, men valde att förlänga med en klack till Simon Skrabb, som inte var med på noterna. Sead, fostrad i Halmstad BK, hade också ett par fina intentioner och löpningar, men inte mer än så.

Utropstecknet i matchen fanns i det andra laget: Levon Pachajyan, 35 år, från Armenien men med många år inom svensk klubbfotboll.

Division I-laget tog ledningen via Levon Pachajyan strax före paus. Han lyfte in bollen som seglade över målvakten Julius Lindgren, som såg ut att stå felplacerad.

Bara minuter senare hamnade IFK:s målvakt i trubbel igen när han var långt ute men förlorade en duell med just Levon Pachajyan som slog ett inlägg till framrusande Adam Larsson, som ensam med tre försvarare kunde sätta 2–0 i öppen kasse.

I andra halvlek kom IFK Norrköping ut med en i stort sett ny, mer rutinerad startelva som fick laget på fötter igen. Bara Julius Lindgren i mål fanns kvar.

3–0 kom i andra halvlek. Filip Dagerstål reducerade på hörna och senare gjorde Kalle Holmberg 2–3, som också blev slutresultatet.