Linköping skrällde mot Pixbo

Publicerad 2016-03-11

Linköping skrällde och vann det första kvartsfinalmötet mot seriesegraren Pixbo.

Efter dramatiska slutminuter lyckades man hålla undan på bortaplan, och vinna med 6–5.

– Det är perfekt, säger Linköpings Christian Mattsson.

Seriesegraren Pixbo är storfavoriter i kvartsfinalserien mot Linköping, som slutade sexa i grundserien.

Inför det första mötet (bäst av sju) hade Pixbo vunnit de fem senaste mötena lagen emellan. Men på fredagen kom äntligen trendbrottet för Linköping, på bortaplan.

"Som ett P08-lag"

Efter en trevande matchinledning och 0–0 i den första perioden tog målkalaset fart. Linköping tog ledningen genom Matej Jendrisak, men Pixbo vände matchen till 2–1 när 16 minuter av andra gått.

– Vi ger ju bort ett mål. Vi byter bort det, det ser ju ut som att det är ett P08-lag som byter, säger Linköpings Martin Karlsson i TV4 Sport.

Men Karlsson såg ändå till att återigen vända matchen till Linköpinsgs fördel innan perioden var slut. Jendrisak gjorde sitt andra mål till 2–2, innan Martin Karlsson satte 3–2 till gästerna minuten senare.

Dramatiska slutminuter

Pixbo försökte öka matchtempot i den sista perioden, men det var Linköpings Christian Mattsson som fick utdelning istället.

Från snäv vinkel chippade han vackert in bollen i krysset utökade han Linköpings ledning till 4–2.

– Det var bara att dutta till den med backhand, den satt fint, säger han i TV4 Sport.

– Det var tajt, de som krigar bäst vinner. Vinst i första kvarten, det är perfekt.

Matchen blev en riktig rysare i slutminuterna. Linköping utökade till 6–3 – varpå Linus Henriksson klev fram och satte två snabba till Pixbo. Men hemmalaget kom inte närmare än så, och Linköping vann till slut med 6–5.

– I dag är vi inte tillräckligt bra. Vi är inte giriga nog och vi är lite för snälla, säger Pixbos Martin Östholm.