TT

Publicerad 2018-12-26

Det tog sin tid – men Västerås fick jubla till slut. Arkivbild.

AIK hade bud på tre poäng borta mot Västerås.

Stockholmslaget fick dock se en tvåmålsledning glida ur händerna i slutet av tredje perioden.

Västerås vann med 3–2 efter att Sebastian Benker avgjort i förlängningen.

Serietvåan AIK såg ut att ta tre poäng borta mot fyran Västerås i hockeyallsvenskan. Sam Marklund och Eric Castonguay såg till att AIK hade ledningen med 2–0 inför sista perioden.

Men med fyra och en halv minut kvar av matchen ökade Västerås Acke Ringström spänningen i matchen med en reducering. Tre minuter senare hittade ett handledsskott av Marcus Bergman in i krysset, och matchen gick till förlängning.

Ett taggat Västerås fortsatte där de slutade den tredje perioden. Med minuten kvar av förlängningen fick Sebastian Benker ett friläge. Men i stället för att punktera matchen tappade han pucken och chansen blåste bort.

”Höll på att klanta till det lite”

AIK vände på spelet men det blev inte bättre än att Västerås och Sebastian Benker fick tillbaka pucken. Denna gång gjorde han inget misstag. Med ett handledsskott som så när räddades av Robin Wallin såg han till att Västerås fick avsluta julhelgen med en 3–2-seger och två poäng.

– Jag höll på att klanta till det lite. Men fick tillbaka den och det var riktigt skönt att hänga den efter det, säger Benker till C More.

Serieledaren Oskarshamn vände och vann med 3–1 borta mot Bik Karlskoga. Det innebär att Oskarshamn har 67 poäng, och drygar ut avståndet ner till AIK till sex poäng.