Wernbloms hjärnsläpp – när han fick matchstraff

Uppdaterad 2021-12-28 | Publicerad 2021-12-27

Mora vann mot topplaget Modo på hemmaplan med 4–3 efter förlängning.

Men efterspelet skulle handla om Moraspelaren Lukas Wernbloms fula tilltag – där han crosscheckade Riley Woods i ansiktet.

Det var Modo som dominerade matchbilden. Men det var hemmalaget Mora som tog ledningen – två gånger om.

Emil Oksanen gav Mora ledningen i första perioden.

Sedan var det Lukas Wernbloms tur att kliva in i handlingarna. Han satte 2–0 efter 38 sekunder i andra perioden.

9 sekunder senare tog Wernblom en utvisning.

12 minuter senare tog han en till.

Sedan hann Wernblom knappt komma in på isen innan han återigen visades ut. Den gången var det ett matchstraff.

Modos Riley Woods slog efter en retur, pucken blockerades och då kom Wernblom flygandes mot Woods – och crosscheckade Woods i ansiktet. Domarna hade en kort konferens för att sedan visa ut Wernblom för resten av matchen.

Mora klättrade i tabellen

I det fem minuters långa överläget satte Modos Mikkel Aagaard reduceringen.

Efter tre perioder var ställningen 3–3. Moras Johan Persson satte det matchavgörande i förlängningen.

I och med segern så klättrade Mora upp till en åttondeplats i tabellen. Modo ligger alltjämt kvar på andraplats, strax bakom HV71.

Två anmälningar till disciplinnämnden

Under tisdagen anmäldes Lukas Wernblom till disciplinnämnde. Men han var inte den enda.

Björklövens Alex Hutchings blev även han anmäld till disciplinnämnden. Det blev han efter en tackling på Västeråsspelaren Mathias From, som tog mot huvudet. Det blev ingen utvisning för tacklingen men anmäldes alltså i efterhand. From spelade inte mer i matchen.

Besked om påföljder kommer inom kort från disciplinnämnden.