”Tror det blir en duell mellan Norge och Sverige”

avLinn Nordström

Publicerad:

ANTHOLZ. Sverige var nästan två minuter från pallen i mixedstafetten.

Men Hanna Öberg var snabbast av alla – på skyttevallen.

– Jag har ett väldigt bra självförtroende på vallen, säger Hanna Öberg.

Noll bom, 25 sekunder - noll bom, 18 sekunder. Hanna Öberg, 24, sköt snabbast av alla på sin stafettsträcka och när VM-premiären summerades toppade Öberg listan över snabbaste ståskytte av alla startande damer.

– Jag är väldigt nöjd med mitt lopp speciellt med skyttet. Det är inget särskilt som ligger bakom det, detta är min normalnivå, säger Öberg och ler.

Landslagets skyttetränare skiner i kapp med solen i Sydtyrolen när Hanna Öbergs skytte kommer på tal.

– Hon skjuter snabbast av alla, jag är hur imponerad som helst. Hon är absolut topp, det är väldigt kul att se. Det kan man kalla en bra start på VM, säger Johan Hagström.

”Extraordinär talang”

Vad är det som gör att hon skjuter så snabbt?

– Det är många faktorer, det ena mycket och målmedveten träning och sen är hon en extraordinär talang i skyttet. Hon kan göra vad som helst med ett gevär och det är de inte många som kan.

Norge utklassade världseliten och vann mixedstafetten men till sprinten vill den norska superstjärnan Tiril Eckhoff, 29, se en duell mellan Norge och Sverige.

– Hanna kommer vara väldigt stark i sprinten, jag tror att det kommer bli en tight duell mellan oss, säger Tiril Eckhoff och skrattar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM