Ändå ledde Sverige med 12–10 efter 18 minuter.

Orkar ni med några rader till om Sveriges bredd?

Bra! För här kommer de:

Linus Arnesson gjorde att vi inte saknade Gottfridsson.

Kim Ekdahl Du Rietz har tidigare sett till att Nielsen inte saknas bakåt och gjorde det igen.

Kim Andersson kom in efter tio minuter och skickade oss sju år bakåt i tiden, till 2012 när han var bäst i världen.

Helst skickade Andersson in bollen till Andreas ”Stycket” Nilsson, som avslutade som senast det var mästerskap i Danmark. Alltså 2014 när han satte 24 av 24 skott i mål i EM. Och när inte ”Stycket” stod fri (vilket han i och för sig inte behövde, det var bara att ge honom bollen så gjorde han sina 110 kilo fria) smällde Kim Andersson dit skotten från nio-tio meter i det hörn målvakten inte ställde sig i. På de 30 minuterna han spelade hade han fyra mål på fyra skott och sex assist.

Linus Arnesson

Har inte den ene dagen så har den andre på positionen det.

Saknas det en spelare finns det någon annan lika bra som går in i stället.

När hände det senast?!

Så visste vi att det stod till på målvaktssidan – så också denna kväll. Palicka bytte med Appelgren och efter 18 minuter kom Sveriges första målvaktsräddning. När hände det senast i den svenska landslagshistorien?!

Då drog Kamel Alouini ett kantskott rakt i plytet på Appelgren. Därefter släppte inte Appelgren in mer än två mål på nästan tio minuter och Sverige kunde i praktiken avgöra matchen: 12–10 blev 18–12 som blev 19–14 i paus.

I andra halvlek började lagen med att byta mål med varandra innan Sverige kunde göra ett nytt ryck i mitten av andra samtidigt som man luftade de sista delarna av truppen när Fredric Pettersson kom in och Simon Jeppsson(!) fick speltid också i andra.

Nu spelade Sverige ut – Ekberg knorrade elegant, Jeppsson bombade och Appelgren kastade kontringar sittande.

Men en som var lika bra som vanligt var Darj. Är det där Sverige är som mest sårbart nu? Är det Darj som absolut inte får gå sönder?

Simon Jeppsson/Lukas Nilsson/Kim Andersson under en period i andra – okej skottkraft där på nio meter. Kittlande!

Sjätte raka segern i VM och nu står vi där vid det drömläge vi hade hoppats på sedan den här turneringen lottades i juni: