Publicerad 2019-01-24

Det går fort i hockey, brukar man säga.

Fråga bara Skellefteå.

Borta mot Luleå gick laget från 0 till 100 på kort tid – och det räckte för att ta alla tre poäng.

– Vi spelade säkert som lag, säger målvakten Mantas Armalis till C More efter 3–2-segern.

"Det var en jättebra period. Vi hade kunnat få in två, tre puckar."

Så sammanfattade Luleås Isac Lundeström den första perioden mot Skellefteå för C More – och han hade helt rätt.

För hemmalaget tryckte gasen i botten från första nedsläpp och spelade ut gästerna fullständigt. Allt fanns där – farten, flärden och chanserna – men pricken över i:et saknades och därför var det mållöst efter 20 minuter.

Skellefteå chockade

Inför den andra perioden gick alla bara och väntade på att den första fullträffen skulle komma. Och det gjorde den också. Men det var Skellefteå som satte dit pucken.

Luleå drog på sig en tidig utvisning och mer eller mindre från ingenstans styrde Adam Pettersson in 1–0, och kort senare kom nästa chock för Luleå.

Tim Söderlund satte 2–0 och innan Luleå hade hämtat sig hade Jonathan Pudas hunnit med att göra 3–0 och tysta Luleåsupportrarna fullständigt.

Robin Kovacs reducerade till 1–3 mitt i den andra perioden – och med tio minuter kvar av tredje akten skapade Petter Emanuelsson nerv genom att göra 2–3.

Rejäl press

Men närmare än så kom Luleå aldrig, trots rejäl press i slutskedet.

Skellefteåmålvakten Mantas Armalis lyckades freda sin bur och västerbottningarna fick med sig samtliga tre poäng från det heta Norrlandsderbyt.

– Man är inne i ett stim, och får många puckar på sig. Som lag spelade vi säkert, säger Armalis till C More.

Segern var Skellefteås fjärde raka.

Trots förlusten behåller Luleå serieledningen i SHL.

– Spelmässigt gör vi en bra insats, och normalt ska vi leda efter första perioden. Men sedan tappar vi noggrannheten lite. Det grinar oss emot. Det är bittert att spela bra men inte få med sig några poäng, säger Luleås tränare Thomas Berglund till C More.

Skellefteås målvakt Mantas Armalis lyckades freda sitt mål och fixa tre poäng.