MANNHEIM/STOCKHOLM. Sverige hade inga vidare bekymmer mot Georgien i handbolls-EM.

Blågult gick ifrån tidigt och vann till slut med komfortabla 42–26.

– Det kändes som att de inte brydde sig, säger Lucas Pellas.

Mot Bosnien-Herzegovina tog det ett bra tag innan Sverige gjorde ett ryck.

Mot Georgien gick det desto snabbare.

Redan i den 14:e minuten hade Sverige gått ifrån till 11-3, och därefter blev det aldrig speciellt spännande.

Debutanten briljerade

Det var ett roterat Sverige som Glenn Solberg ställde ut mot Georgien, och det var också en av ”doldisarna” som skulle imponera allra mest.

Den svenske EM-debutanten Sebastian Karlsson stod för sju mål bara i den första halvleken från sin höger kant. Näst bäst i halvtid var hans kantkollega Lucas Pellas på fyra. Sverige kontrade sönder Georgien.

– Bosnien drog ner på tempot väldigt mycket. I den här matchen kunde vi springa mer. De spelade en raggarhandboll med lite cowboys här och där och då blir det sådana lägen, säger Karlsson.

Handbolls-EM 2024: Spelschema och tv-tider • Då spelar Sverige

Totalt överlägsna

Redan i halvtid hade Sverige tagit ledningen med hela 23-9, och kunde därför komfortabelt fortsätta rotera i laget.

– När vi drog ifrån i första halvlek kändes det som att de inte brydde sig, säger Pellas.

Även Karlssons ersättare på högerkanten, Daniel Pettersson, hade en bra dag på jobbet. 31-åringen gjorde fem mål under den andra halvleken.

Den andra halvleken blev jämnare efter att Sverige drog ner på tempot. Matchen slutade ”bara” 42–26 till Sveriges fördel. Bäste målskytt blev just Sebastian Karlsson med sina sju mål. Han belönades också med priset för matchens bäste spelare.

– Klart det var roligt men det som betyder något är att vi vann som lag och gjorde en bra match, säger Karlsson.

Gruppfinal väntar

Därmed tog Sverige sin andra raka seger i gruppspelet, och är redan innan den avslutande matchen mot Nederländerna klara för mellanrundan.

Den sista gruppspelsmatchen spelas måndag den 15 januari.