Uppdaterad 2016-11-09 | Publicerad 2016-11-04

Sergej Lomanov Jr.

Han är bandy-Sveriges stora affischnamn den här säsongen – trots att han är från Ryssland.

Och Sergej Lomanov Jr har inte gjort någon besviken hittills.

I 6–5-segern borta mot Vetlanda såg han själv till att ge serieledande IFK Vänersborg en fjärde triumf i följd.

Nio VM-guld, sju ryska mästerskapstitlar och över 1 000 mål i ryska ligan.

I sin debutsäsong i Sverige, för IFK Vänersborg, har det hittills blivit nio mål på fyra elitseriematcher. Åtta av dem i de två senaste.

I fredagens bortamatch mot Vetlanda hamnade Vänersborg i ett tidigt 0–2-underläge innan anfallaren Lomanov reducerade till 1–2 efter en halvtimme.

Enda obesegrade laget

Vetlanda behöll ändå greppet innan 36-åringen 3–4-reducerade strax före paus. Och i slutet av den jämna matchen tog den tidigare Uppsala-bon över fullt ut. Kvitteringen till 5–5 kom i 77:e minuten och segermålet till 6–5 i 84:e.

Vänersborg är elitseriens enda obesegrade lag efter fyra spelade matcher. Avståndet ner till andra plats är fortfarande två poäng då Sandviken besegrade Gripen med 14–3 på hemmaplan. Villa Lidköping tappade poäng för andra matchen i rad, 5–5 borta mot Broberg/Söderhamn.