Frankrike i topp efter storseger

Publicerad 2017-08-31

Fotboll. Frankrike är tillbaka i topp i den svenska VM-kvalgruppen.

"Les Bleus" krossande Nederländerna i toppmötet och vann med 4-0. Thomas Lemar sköt två av målen.

Frankrike tappade ledningen i VM-kvalgruppen på Friends arena i juni när Ola Toivonen sköt 2-1 från halva plan i matchens sista skälvande sekunder.

Segern över Nederländerna i kombination med den svenska förlusten i Sofia tog Frankrike tillbaka i topp.

Didier Deschamps landslag var fullkomligt överlägset. Antoine Griezmann sköt 1-0-målet i 14:e minuten sedan han med Olivier Girouds hjälp väggat sig fram till ett friläge och skjutit mellan benen på Jasper Cillessen i det nederländska målet.

Frankrike dominerade stort, men 2-0-målet som säkrade trepoängaren dröjde till den 73:e minuten. Thomas Lemar hittade rätt med en halvvolley sedan bollen studsat ut från gästernas straffområde. Då hade Nederländerna drygt tio minuter tidigare fått Kevin Strootman utvisad efter två gula kort.

Lemar slog till på nytt när Frankrike kom tre spelare ensamma mot mål efter en misslyckad nederländsk offsidefälla. Världens näst dyraste spelare Kylian Mbappé, som flyttar från Monaco till PSG, hoppade in och fastställde 4-0 på tilläggstid.

Storsegern gör att Frankrike ryckte till sig en fördel målskillnadsmässigt också. Laget är tre poäng och tre plusmål före Sverige.

Sveriges nästa motståndare, Vitryssland, gick på en ordentlig smäll och föll borta mot Luxemburg med 0-1. Daniel Da Motas segermål i 60:e minuten tog Luxemburg till första segern i VM-kvalet och satte punkt för en nio matcher lång segerlös svit i tävlingsmatcher.