Växjö och Frölunda tog tredje raka

Publicerad 2017-08-31

Ishockey. Fyra svenska lag matchade i Champions Hockey League på torsdagskvällen - och alla vann. Frölunda och Växjö tog båda sin tredje seger av tre möjliga.

Växjö besegrade Davos på hemmaplan med 5-3 sedan nyförvärvet Martin Lundberg gjort det matchvinnande fjärde målet i början av tredje perioden inför storpubliken 5 350 åskådare.

Frölunda vann över österrikiska Klagenfurt med 4-2 på bortaplan och det var förstakedjan med Ryan Lasch (1 mål+2 assist), Mats Rosseli Olsen (1+2) och lagkaptenen Joel Lundqvist (1+1) som blev matchvinnare.

Malmö och HV71 tog andra raka segern, efter att båda ha inlett CHL med förlust. Malmö besegrade Stavanger hemma med knappa 2-1 sedan Robin Alvarez avgjort med 3.04 kvar av tredje perioden.

HV71 fick en betydligt beskedligare uppgift och krossade Esbjerg på bortaplan med 7-2. Jönköpingslaget spred ut målskyttet på sju olika spelare och backen Lawrence Pilut blev poängbäst med tre assist.