Japan klart för VM - inget spel för Ghoddos

Publicerad 2017-08-31

Fotboll. Det blev som papegojan Olivia hade förutspått: Japan är klart för fotbolls-VM i Ryssland.

Hemmalaget vann den avgörande matchen mot Australien med 2-0.

Takuma Asano, strax före paus, och Yosuke Ideguchi, i den 82:a minuten, gjorde de VM-avgörande målen för Japan mot Australien i Saitama.

Avancemanget innebär att Japan gör sitt sjätte VM-slutspel i följd nästa år.

Australien har fortfarande chansen att ta sig till Ryssland. Landet gör upp med Saudiarabien - även Förenade arabemiraten har en teoretisk möjlighet - om den andra direktplatsen.

I den andra asiatiska gruppen kunde Sydkorea göra motståndaren och redan klara Iran sällskap i VM - men då krävdes seger hemma i Seoul och förlust för Uzbekistan i Kina.

Kina vann sin match, 1-0, men Sydkorea förmådde inte spräcka Irans nolla, 0-0. Sydkorea och Uzbekistan bjöd därmed in Syrien - det krigshärjade landet slog Qatar med 3-1 på "hemmaplan" i Krubong, Malaysia - i kampen om den andra direktplatsen.

Östersunds Saman Ghoddos stod utanför Irans trupp och diskvalificerade sig därmed inte för spel i det svenska landslaget.

Värdnationen Ryssland och Brasilien är VM-klara sedan tidigare.