On Track Piraten tog 23:e V75-segern

Publicerad 2017-02-25

Trav. On Track Piraten hade ny lekstuga i lördagens guldlopp i Eskilstuna. Nioåringen tog åttonde raka V75-segern och den 23:e totalt.

– Han är bättre än någonsin och en av världens bästa hästar, berömde segerkusken Johnny Takter.

On Track Piraten har levererat topprestationer i flera år nu. Samtliga 23 V75-segrar är tagna i den högsta klassen vilket är unikt. Första vinsten i guld kom 23 september 2014 på Färjestad.

Nu kom den 23:e V75-segern. Callit toppar V65/V75-ligan på 26 segrar. Det dröjer nog inte länge förrän On Track Piraten har slagit rekordet

– Hästen är i en klass för sig. Det är bara att tacka och ta emot för mig som kusk. I dag blev det enkelt sedan vi fått överta ledningen i andra kurvan. Jag kände mig säker hela loppet, sade Takter.

On Track Piraten såg inte särskilt trött ut när han passerade mållinjen.

– Jag vet inte riktigt vad jag säga om honom, men han trivs hemma, med vårt upplägg. Han tränas ungefär lika som alla andra, inga konstigheter. Han är oerhört intelligent, det enda han inte kan är väl att prata, sade tränaren Hans Strömberg och skrattade.

Olympiatravet nästa

Siktet är inställt mot Olympiatravet. Där väntar betydligt tuffare motstånd, bland andra Nuncio den 1 april på Solvalla i Gulddivisionsfinalen.

– Det kommer givetvis att bli tuffare motstånd framöver. Men On Track Piraten tillhör världseliten, åtminstone över 2 000 meter och längre distanser. Det ska bli spännande, sade Takter.

Nuncio kvalade in till guldfinalen förra lördagen i Axevalla. Årets häst 2016 - Nuncio - var väldigt imponerande även om motståndet inte var särskilt tufft.

– On Track Piraten är en väldigt bra häst och leker ju med motståndet i vinter. Det ska bli kul att möta honom framöver, säger tränaren Stefan Melander.

TT: Hur är läget med Nuncio efter segerloppet?

– Han känns kanonfin. Jag körde med honom i torsdags och allt var perfekt. Vi får se när nästa start blir. Det beror mycket på vädret och hur banorna blir.

Segrar i comeback

Lutfi Kolgjini har haft sina bästa hästar i Frankrike i vinter. Hemma på gården i Vomb har han förberett hästarna inför sommarsäsongen med hård träning. Två av dom gjorde comeback i Eskilstuna. Båda vann efter starka prestationer.

Både Fasithea Face och Rigel Face forcerades till spets efter drygt halva loppet. De fortsatte sedan i bra tempo.

– Fasithea Face är det bästa sto som jag tränat. Hon har den högsta kapaciteten.

– Rigel Face är en fantastisk häst som utvecklas hela tiden. Han gick i mål med en hel del sparat och det kan bli ett riktigt roligt år för honom, kommenterade Kolgjini.

TT