Ljungh tror på slutspel för Djurgården

Publicerad 2017-02-25

Ishockey. Markus Ljungh visade vägen fram till andra raka segern.

Nu ska han se till att Djurgården grejar en slutspelsplats.

– Jag tycker vi förtjänar en plats i slutspelet, sade han efter 2-0 mot Örebro.

Klubben som Djurgården har ställt in siktet på är Karlskrona. Det är laget som efter 47 omgångar har tabellens sista slutspelsplats.

Djurgården, som efter nio raka förluster nu har två raka segrar, har ett poäng mindre och i sin enkelhet innebär det att klubben måste samla ihop fler poäng än slutspelsrivalen Karlskona under de fem avslutande omgångarna i SHL:s grundserie.

Markus Ljungh är typ säker på att de kommer klara det.

– Ja, jag tror det, sade han.

– Vi ska i alla fall göra allt för att ta den där platsen.

"Korta byten"

TT: Vad krävs för att lyckas?

– Vi behöver spela som vi gjorde i den här första perioden mot Örebro. Det gäller att vi får ner puckarna i zonen, går hela vägen på deras backar, åker mycket skridskor och har korta byten, sade han.

– Sedan måste vi så klart ha ett bra försvarsspel med en bra kommunikation.

I 2-0-segern hemma mot Örebro visade Djurgården upp ytterligare en detalj som behöver bli bättre: Effektiviteten.

Hemmalaget radade upp chanser i Hovet. Den allra bästa hade Matt Anderson, men i stället för att dra till direkt valde amerikanen det säkra. Han tog emot pucken - och då hann Julius Hudácek, Örebros målvakt, tillbaka och gjorde en kanonräddning.

Ljungh visade vägen

Totalt blev det två mål - Ljungh och Emil Johansson - på 36 skott.

Med tanke på att Adam Reideborn höll nollan och matchen slutade med seger så var det okej. Samtidigt är spelarna och ledarna medvetna om att Djurgården behöver bli betydligt effektivare.

– Vi jobbar med målskytte dagligen. Vi vill göra fler mål. Bara vi är där och skapar de situationer som vi gör så kommer målen att komma. Det är bara fortsätta som vi gör nu så kommer det att släppa, sade Ljungh.

TT: Finns det ingen oro alls?

– Nej, det tycker jag inte. Vi spelade ett riktigt bra anfallsspel i dag och hade bra lägen som vi kanske skulle ha gjort något bättre av. Men skapar man så är man glad, skapa man inte är det värre och då får man se över det.

För Örebro handlar säsongen nu om att rädda SHL-kontraktet.

– Det grinar illa nu. Det är sex raka torsk. Det gäller att hitta sätt att vinna matcher. Vi hade ju häng på att jaga Djurgården och de andra i en slutspelskamp, men det har vi tappat bort lite. Nu gäller det att fokusera på att hålla de bakomvarande lagen där de är, sade tränaren Niklas Sundblad.

TT