Karlskoga nära allsvenska finalen

Publicerad 2017-02-25

Ishockey. Karlskoga tog ett stort steg mot den hockeyallsvenska finalen efter 5-3-segern borta mot Modo. Med tre omgångar kvar att spela har Karlskoga sex poäng ner till tredjeplacerade Pantern.

Karlskoga ledde med 2-0 efter den första perioden, och såg där och då ut att ha matchen som i en liten ask. Men i upptakten av mittenakten reste sig Modo och gick upp till 2-2 - då lade Karlskoga i överväxeln.

Thomas Valkvae Olsen skickade in 3-2 och bara några minuter senare gjorde Carl Persson 4-2. Modo reducerade sedan med tio minuter kvar att spela, men kom aldrig närmare än så. I stället kunde Persson avgöra i tom kasse i slutminuten.

Almtuna befäste åttondeplatsen i tabellen - den sista som ger en playoff-biljett - via 5-1 mot Björklöven.