Bara cup-kryss för Norrköping

Publicerad 2017-02-25

Fotboll. IFK Norrköping är långt ifrån formen.

Bara 2-2 mot division 2-laget Vänersborg i svenska cupen vittnar om att storklubben har en hel del att fundera på.

– Det var ingen bra lördag, sade tränaren Jens Gustafsson till NT.

I förra veckans första omgång av svenska cupens grupp 2 fick IFK Norrköping nöja sig med 1-1 mot superettanlaget Örgryte.

På lördagen kom nästa bakslag för "Peking".

Lilla Vänersborg klarade nämligen av att få med sig oavgjort från mötet med den allsvenska toppklubben. Matchen slutade 2-2, efter två mål av Vänersborgs Andelo Vekic.

"Finns ingen ursäkt"

– â‰Det är en svårspelad match med förutsättningarna, och svårt att få fart på bollen på underlaget. Men det finns inte någon ursäkt överhuvudtaget. Här måste vi prata om att vi är för oskickliga för att slå ut laget, kan man säga, sade tränaren Jens Gustafsson till NT.

Resultatet innebär att såväl Norrköping som Vänersborg står på två poäng efter två omgångar. Halmstad, som slog Örgryte med klara 4-0, är gruppetta med fyra poäng.

För övriga allsvenska lag gick det desto enklare under lördagen.

Karlssons första mål

I grupp 1 gjorde AIK processen kort med Kristianstad.

AIK vann med bekväma 3-0. Johan Blomberg gav gästerna ledningen efter en kvarts spel, och dryga fem minuter senare bjöd Kristianstad på ett självmål. I andra halvlek stängde Per Karlsson butiken med sin 3-0-nick - veteranens första mål i den svartgula tröjan.

– Jag är en ovan målskytt, det kan man lugnt säga. Det var nog tio år sedan... Men det var skönt att sätta dit den, sade Karlsson till C More.

I gruppens andra match spelade Dalkurd och Gais 2-2, vilket betyder att AIK leder gruppen med sex poäng, två före Dalkurd.

Örebro slog tillbaka Norrtälje med hela 5-0 i grupp 8. I samma grupp vann Häcken mot Åtvidaberg med 3-1. Häcken toppar gruppen med sex poäng, Örebro står på fyra.

Sex poäng har även Sirius, efter 2-0-segern mot Ljungskile i grupp 3.

Cupdagen rundades av med att Östersund besegrade Nyköping med 5-1 på bortaplan i grupp 7.

TT

Följ ämnen i artikeln