Andersson lämnar Malmö

TT

Publicerad 2020-02-04

Snart är det färdigropat för Peter Andersson i Malmöbåset.

Det fortsätter att röra på sig bland SHL-tränarna.

Malmötränaren Peter Andersson väljer att lämna klubben – fast först efter säsongen.

I måndags blev Leksands Roger Melin den tredje SHL-tränaren den här säsongen som fick sparken från sin klubb. Nu är det också klart att Peter Andersson lämnar Malmö efter den nuvarande säsongen, hans fjärde som tränare i Malmö.

Trots att han har två år kvar på kontraktet.

Malmö skriver i ett pressmeddelande att det är ett ömsesidigt beslut som "vuxit fram" och att det kan "skapa ny energi för båda parter".

Aftonbladet skrev för en tid sedan att Andersson ville lämna klubben, tankegångar han hade redan i våras. Då slutade det med att parterna förlängde kontraktet.

Malmö har de senaste två säsongerna haft en begränsad spelarbudget och valt bort att ta in dyra profiler. Den här säsongen ligger laget på nedre halvan av tabellen på nionde plats. Förra säsongen blev det en sjätteplats och sedan åkte laget ut i kvartsfinal mot Frölunda i SM-slutspelet.

"Vi går nu in i den avgörande och roligaste delen av säsongen. Vi vet att Peter brinner för det här och vi kommer göra allt för att vi ska få en så bra avslutning tillsammans som möjligt", säger sportchefen Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Peter Andersson gjorde tio säsonger som spelare i Malmö och tog två SM-guld. Han har tidigare varit både general manager och assisterande tränare i klubben.

Följ ämnen i artikeln