Ibrahimovic kan rädda jobbet åt Pioli

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2020-02-12

Stefano Pioli och Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

Stefano Pioli riskerar att få lämna Milan efter säsongen. Italienska och spanska medier pekar ut Marcelino som efterträdare.

En cuptitel kan rädda jobbet åt Pioli.

Så vem vinner stjärnmötet i semifinalen – Zlatan Ibrahimovic eller Cristiano Ronaldo?

Inför torsdagskvällens semifinal – den första av två – mot Juventus på ett utsålt San Siro dominerar tränarfrågan bevakningen av Milan. Enligt spanska Mundo Deportivo är Marcelino, tidigare i Villarreal och Valencia, högaktuell för att ta över i sommar.

Tidningens uppgifter gör gällande att Paolo Maldini, Milans sportchef, redan i slutet av förra året kontaktade Marcelino. Fotbollschefens Zvonimir Boban sägs också stödja försöket att locka Marcelino till San Siro.

La Repubblica framför liknande uppgifter.

Agenten dementerar

Men Eugenio Botas, Marcelinos agent, säger till Sky Sport Italia att någon kontakt inte är tagen från Milans sida.

– Vi kan säga att Marcelino inte har träffat Paolo Maldini och att han inte har fått något erbjudande från Milan inför nästa säsong.

Maldini säger till Sky Sport Italia att inget är avgjort i tränarfrågan, men att tysken Ralf Rangnick, som också nämnts i spekulationerna, inte är aktuell.

– Vi är nöjda med Pioli, han tog över i en svår situation. Från nu till slutet av säsongen kan det hända många saker. Alla, spelare, tränare och chefer, lever på resultat. Vi är nöjda med hans arbete och hoppas att vi kan göra en bra andra halva av säsongen. Sedan sätter vi oss ner i maj för att planera framtiden med honom.

La Gazzetta dello Sport spekulerar i att det finns en framtid för Pioli – om klubben vinner cupen eller tar en Champions League-plats. Annars är tidningens huvudspår att Max Allegri kan återvända. Allegri ledde Milan till klubbens senaste ligaguld, säsongen 2010–2011. Allegri är just nu utan jobb sedan han lämnade Juventus efter förra säsongen.

Stefano Piolo efterträdde så sent som i oktober Marco Giampaolo, som fick sparken efter Milans usla inledning.

Ibrahimovic från start?

Pioli lovordade värvningen av Zlatan Ibrahimovic och med svensken i klubben har Milan bara förlorat en match sedan årsskiftet, söndagens Milanoderby mot Inter (2–4). Ibrahimovic var en av matchens främsta spelare med ett mål, en målgivande passning och slet hårt på topp över 90 minuter.

Orkar hans 38-åriga kropp 90 till redan några dagar senare? Den frågan ställs lite här och var i italienska medier. Med tanke på matchens betydelse är det troligt att Ibrahimovic startar och eventuellt börjar på bänken i ligamatchen mot Torino på San Siro på måndag.

Paolo Maldini är överraskad av Ibrahimovics fysiska status.

– Han har tränat ensam, men det är svårt att återvända till en liga som den italienska och att spela igen efter två och en halv månader av inaktivitet.

– Det förvånar mig att han klarat det så bra.

Maurizio Sarri, Juventus manager, utesluter inte att Cristiano Ronaldo spelar på San Siro, men det kan också bli aktuellt att vila portugisen med tanke på returen och kommande matcher i Champions League.

– Vi får se, säger Sarri till Football Italia.