Svensson hoppas på världsmästarmöte

Publicerad 2016-09-11

Boxning. Klara Svenssons tunga triumf på Hovet innebär med stor sannolikhet ett möte med den norska världsmästaren Cecilia Brækhus.

– Det vore otroligt stort, säger 28-åringen.

Det pratas redan om att welterviktsmötet mellan Klara Svensson och Mikaela Laurén är en av de bästa matcherna någonsin mellan två kvinnliga boxare.

Och då kände Klara Svensson inte ens att hon hade en toppendag.

– Jag har inte hunnit smälta det, och jag är väldigt självkritisk. Men jag vet att jag hade kunnat göra väldigt mycket mer delikatesser, dagsformen var inte helt alert.

Men hon vann på poäng, efter en imponerande taktisk - och mental - seger i ringen.

– Jag tror absolut att det mycket var mentalt. Sen är jag oerhört nöjd att jag fick ut min boxning. Jag vet att jag är en snabbare och bättre boxare, det var skönt att klä av henne (Laurén).

Frågan är hur långt det kan räcka. För nu väntar med stor sannolikhet en match mot norska Cecilia Brækhus, innehavare av alla de stora världsmästarbältena och enligt många den bästa kvinnliga boxaren i världen.

Brækhus går en match mot fransyskan Anne-Sophie Mathis den 1 oktober, och fortsätter norskan att vara obesegrad står Svensson på tur.

– Ett norskt möte med Sverige, det hade varit otroligt stort. Och en helt annan typ av match med två tekniska boxare. Men det jag är glad över är att Joey, min tränare, gjort mig bekväm på alla distanser, säger Svensson, som faktiskt mött Brækhus tidigare - som amatörboxare.

– När jag var sjutton år mötte jag henne när hon var topp två i världen som amatör och jag var ny i landslaget. Då förlorade jag stort mot henne. Hon är outstanding i sin viktklass och vinner hon nu mot Mathis så är det ju henne man vill möta, och jag trivs bra i den här viktklassen, säger Svensson.

TT

Följ ämnen i artikeln