Brækhus laddar i egen träningslokal

Publicerad 2017-01-10

Boxning. Fem sparringpartners och en egen träningslokal. Norska boxningsstjärnan Cecilia Brækhus gör allt i sin makt för att komma så väl förberedd som möjligt till titelmatchen mot Klara Svensson den 28 januari.

– Vi hade en utmaning, för alla klubbarna i Oslo är ju fulla på eftermiddagarna när jag ska sparra. Jag har fem sparringpartners som hjälper mig. Det betyder att jag behöver plats och få lugn och ro för att förbereda mig för nästa match. Så då byggde vi en träningslokal, säger Brækhus.

I en mässlokal i Lillestrøm har det byggts upp en boxningsring. Där sparrar norskan mot bland andra svenskan Joanna Ekedahl.

– Det är ingen lyx, men vi har fått plats med en ring och en enkel lounge. Det viktigaste var att få vara i fred från en massa människor som är nyfikna på det vi gör, säger welterviktsmästarinnan.

Två av dem hon sparrar med är tidigare motståndare, Chris Namus och Ivana Habazin.

– Det är ett medvetet val, för det ger lite extra tändning. De kommer hit och tar i lite extra, kanske för att ge igen lite från då jag mötte dem. Det passar mig utmärkt, säger Brækhus.

Klara Svensson laddar upp för matchen, då fem mästarbälten står på spel, i Malmö och i Köpenhamn.

TT-NTB

Följ ämnen i artikeln