Uppdaterad 2016-12-12 | Publicerad 2016-12-11

Fotboll. Henrich Mchitarjan valde ett bra tillfälle att göra sitt första ligamål för Manchester United.

Armenierns stenhårda avslut gav 1-0 i toppmötet med Tottenham i Premier League.

Henrich Mchitarjan har mest vrickat tungor under sin första tid i Manchester United - men han kan också avgöra fotbollsmatcher.

Den 27-årige armeniern, som kom från Dortmund inför säsongen, gjorde sitt första ligamål för nya klubben när han satte 1-0 hemma mot Tottenham.

I veckan hittade Mchitarjan nätet mot ukrainska Luhansk när United säkrade avancemang i Europa League, och sade då efteråt att han hoppades att nästa fullträff skulle komma på Old Trafford. När han fick chansen i friläge mot Tottenham tog han den. Avslutet i den 29:e minuten var stenhårt och målvakten Hugo Lloris hade ingen chans att få upp händerna i tid för att hindra bollens bana upp i nättaket.

I slutet av matchen bars Mchitarjan ut på bår, efter en duell med Tottenhams vänsterback Danny Rose.

Nära fler mål

Hemmasegern, den första sedan i slutet av september, var rättvis. Manchester United var vid flera tillfällen nära att utöka ledningen i andra halvlek. Fransmannen Paul Pogba hade de vassaste chanserna, bland annat en frispark i stolpen.

Zlatan Ibrahimovic gjorde en klart godkänd insats i sin 700:e klubblagsmatch. Framför allt var det som framspelare den svenska anfallsstjärnan märktes. Han gav både Pogba och Mchitarjan bra lägen.

Ibrahimovic hade få egna chanser och när han fick lite utrymme på ett inlägg från Antonio Valencia i första halvlek lyckades han inte 100-procentigt med nedtagningen och fick inte tillräcklig fart på avslutet.

– En bra insats och tre poäng. Det är en perfekt kombination. Vi gör ett fantastiskt mål och har kontroll på resten av matchen. Vi är glada men vi måste fortsätta så här. Vi är en bit efter, sade svensken i Viasats sändning.

Costa räddade Chelsea

Det kärvade för Chelsea i hemmamötet med West Bromwich men tack vare målkungen Diego Costa blev det ändå seger, 1-0.

Skytteligaledaren - med tolv fullträffar den här säsongen - vann en duell med WBA-försvararen Gareth McAuley, tog sig in i straffområdet från högerkanten och skickade upp bollen i krysset bakom målvakten Ben Foster i den 76:e minuten.

– Det var en tuff match. West Bromwich är ett fysiskt lag som är svårt att bryta ned men vi spelade med passion. Vi har vunnit nio i rad vilket är fantastiskt i en mycket tuff liga, sade Diego Costa.

Liverpool tappade lite mark i toppen efter att bara ha fått 2-2 hemma mot West Ham. Divock Origi satte kvitteringen i 48:e minuten, efter en tavla från West Ham-målvakten Darren Randolph.

Chelsea toppar tabellen efter 15 omgångar, tre poäng före Arsenal och sex före Liverpool. Tottenham ligger femma och Manchester United sexa.