Sverige krossade Kanada – drömstart i U18-VM

Rico Liljedahl/TT

Publicerad 2023-04-20

Skellefteås Axel Sandin-Pellikka var Småkronornas stora segerarkitekt när laget krossade Kanada i U18-VM. Arkivbild.

Sverige krossade Kanada med 8–0 i U18-VM i ishockey och fick därmed en drömstart på turneringen.

Axel Sandin-Pellikka blev stor matchhjälte med ett mål och fyra assist.

Under torsdagen inleddes U18-VM i ishockey. Då ställdes Sverige mot Kanada – och rivstartade turneringen.

Otto Stenberg, till vardags i Frölunda, inledde målskyttet efter drygt tre och en halv minut. Tio minuter senare gick Småkronorna upp i 5–0-ledning.

Därefter höll Sverige enkelt undan i de två efterföljande perioderna. Resultatet skrevs till förkrossande 8–0 (5–0, 1–0, 2–0).

Bästa svenska poängplockare var backen Axel Sandin-Pellikka, till vardags i Skellefteå, vars poängsaldo till slut landade på ett mål och fyra assist.

Förutom Kanada återfinns även Tjeckien, Tyskland och Slovakien i Sveriges grupp.