AIK:s smäll: Tvingas betala tillbaka miljonstöd

TT

Publicerad 2023-08-21

Kammarrätten avslår AIK Fotbolls ansökan om prövningstillstånd för överklagan av återbetalning av stöd för korttidsarbete.

Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Det här innebär att förvaltningsrättens beslut om återbetalning av stöd, som uppgår till drygt 5,8 miljoner kronor är oförändrat.

Kammarrätten avslår AIK Fotbolls ansökan om prövningstillstånd för överklagan av återbetalning av stöd för korttidsarbete. Arkivbild.

”Vi är besvikna över beskedet. Kammarrättens beslut är kortfattat och det är därför svårt att utläsa varför myndigheterna bedömer att de ekonomiska svårigheterna som uppkom hos AIK Fotboll AB under pandemin inte var tillfälliga och av övergående natur. Vi kommer gå igenom beslutet tillsammans med våra jurister för att undersöka om det finns möjlighet till ytterligare åtgärder i denna fråga”, säger AIK Fotbolls finansdirektör Håkan Strandlund i ett pressmeddelande.

Summan har sedan tidigare reserverats i AIK Fotbolls balans- och resultaträkning i årets första kvartalsrapport och får därmed ingen ytterligare negativ påverkan på klubbens ekonomiska resultat.

Följ ämnen i artikeln