Isak utbytt – Sociedad trea i ligan

TT

Publicerad 2020-02-28

Alexander Isak och hans Real Sociedad är ny trea i spanska ligan. Arkivbild.

Ny trea i spanska ligan och numera på en av Champions League-plats. Det går bra för Real Sociedad.

Trögare går det just nu för Alexander Isak. Landslagsanfallaren – som numera har stora krav på sig – blev mållös för andra matchen i rad och byttes ut efter en timmas spel i 1–0-segern hemma mot Valladolid.

Förmodligen var det också ett taktiskt drag av tränaren Imanol Alguacil. Sociedad möter i veckan som kommer Mirandés i spanska cupens semifinalretur och senare i helgen Barcelona på Camp Nou i ligan.

Varken Isak eller hans norske lagkamrat Martin Ødegaard var speciellt involverade i spelet under den första halvleken.

Det tog sig efter pausen. Isak har hittills den här säsongen gjort sju mål i det spanska ligaspelet. Strax efter pausen hade han en farlig nick på mål från nära håll efter en hörna och sedan var han nära att styra in Nacho Monreals inspel.

I stället satte Adnan Januzaj fram pannan och nickade in 1–0 och kort senare plockades Isak av planen.

Tredjeplacerade Sociedad har lika många poäng – 43 efter 25 matcher – som Atlético Madrid och Sevilla men bättre målskillnad.