Hammarby tillbaka på vinnarspåret: "De bär oss"

Hemmastarka Hammarby är tillbaka på vinnarspåret igen.

Efter två raka förluster blev det på måndagen seger mot Västerås med 2–1.

– Det är tack vare de här fansen, de bär fram oss, säger Nahir Besara i Discovery+.

Det var Hammarbys fotbollsmatch från start mot den allsvenska nykomlingen Västerås.

Lagkaptenen Nahir Besara låg bakom det mesta i hemmalagets jättepress inledningsvis – bland annat hade han ett skott i stolpen – men när 1–0-målet kom i den 19:e minuten var Besara inte inblandad.

I stället kunde Abdelrahman Boudah nicka in ledningsmålet, framspelad av Hampus Skoglund.

– Det är skönt, det var länge sedan. Vi har tränat på de löpningarna, jag såg Hampus ha bollen och tänkte att jag ska göra det vi tränat på, sade målskytten i Discovery+ i halvtid.

Västerås kom ut bättre i andra halvlek, men trots den spelmässiga uppryckningen var det Hammarby som med knappa timmen spelad kunde utöka till 2–0, och den här gången var det Besara som stod för målskyttet.

– Det var extremt skönt, säger Besara om målet.

Gästerna hade dock inte gett upp. Bara minuter efter 2–0-målet fick Västerås till en reducering genom Simon Gefvert och känslan var att laget ville mer än så.

Den sista skärpan saknades dock för Västerås – och för femte matchen på sex omgångar blev det uddamålsförlust för laget.

För Hammarby var det tredje hemmasegern av tre möjliga.

– Det är tack vare de här fansen, det är de som bär fram oss, säger Besara.