Häckens plan: spela match varje vecka

TT

Publicerad 2020-03-21

Häckens tränare Andreas Alm har redan börjat matchförbereda sitt lag inför den preliminära starten av allsvenskan i början av juni.

Medan vissa lag håller hela spelartruppen i karantän fortsätter andra klubbar mer eller mindre som vanligt.

– En match i veckan är den normala försäsongsrytmen, säger Häckentränaren Andreas Alm till Göteborgs-Posten.

På grund av coronavirusets framfart har premiären av allsvenskan och superettan skjutits upp preliminärt till början av juni.

Den globala pandemin har ställt till det rejält för klubbarna som inte bara blöder ekonomiskt utan även måste anpassa sig träningsmässigt i och med den nya krissituationen.

I AIK har hela laget satts i karantän, eftersom åtminstone en av spelarna har visat på tydliga symptom, och spelartruppen är fram till april begränsad till individuell träning.

"Går till jobbet"

Men på annat håll är läget nästintill som vanligt.

– För oss är det inte viktigt att spela fotboll till varje pris. Däremot går vi till jobbet just nu. Precis som många andra i samhället gör, säger Häckens tränare Andreas Alm till GP.

Laget från Hisingen i Göteborg besegrade på lördagen superettanlaget Jönköpings Södra med hela 6–1 hemma på Bravida arena.

Trots rekommendationen att minimera social kontakt med andra människor är planen i Häcken att boka upp sig för matchspel en gång i veckan framöver.

– Vissa har tagit ledigt några veckor nu, men sedan tror jag att folk börjar spela. En match i veckan är den normala försäsongsrytmen, säger Alm.

"Är noggranna"

Häckens mål i 6–1-krossen mot J-Södra gjordes av Alexander Faltsetas, Patrik Wålemark, Gustaf Nilsson, Daleho Irandust, Ahmed Yasin och Erik Friberg.

Målskytten Faltsetas om Häckens förhållningssätt till coronaviruset:

– Vi har varit noggranna och följt det som sägs i samhället – är man lite förkyld så stannar man hemma. Annars så fortsätter verksamheten som vanligt innan något annat sägs. Vi spelare förhåller oss till det, säger han till GP.

Följ ämnen i artikeln