Svensson blev trött och tappade tekniken

Publicerad 2017-02-25

Boxning. Med tröttheten försvann tekniken.

Och det ledde till förlust i stormatchen mot Cecilia Brækhus.

– Det gick inte vägen men jag gjorde allt jag kunde, sade Klara Svensson.

Några timmar efter poängförlusten - 91-99, 91-99, 90-100 - klev Klara Svensson in genom hotellets svängdörr. Luvan täckte stora delar av ansiktet och besvikelsen var tydlig.

Sinnestämningen kretsade främst kring en detalj.

Tröttheten som uppstod tidigt i fajten mot Cecilia Brækhus, Norge, i Spektrum i Oslo.

– Jag tycker ändå att jag gjorde en bra match men jag blev extremt trött. Viket påverkade min teknik. Jag lever ju på att ha en blick, så jag tappade min boxning under den senare delen av matchen, sade hon.

Ont i halsen

TT: Varför blev du så trött?

– Jag har ju dragit på mig ett virus. Jag hade inte varit sjuk på fyra månader och så vaknade jag upp med halsont i tisdags, så jag har hållit på att kurera mig. Det är inget man säger till om innan, så klart, och det är inget jag skyller på nu, sade hon.

– Vi började hårt. Vi gick fullt ut. Jag trodde att jag skulle kunna återhämta mig men ... Det var kämpigt. I (Mikaela) Laurén-matchen blev jag trött i en rond. Här var det mer en dämpad trötthet som påverkade hela boxningen.

Klara Svensson lyckades visserligen med att skaka om Cecilia Brækhus vid några tillfällen, främst högern i andra ronden, men det var inte nog för att ta över och styra matchen dit hon ville.

"Blev passiv"

– Jag tyckte hon var lättare att träffa än vad jag hade räknat med. Jag gjorde bra saker, men blev sedan passiv. Jag hade behövt följa upp och vara mer på, sade hon.

– Nu blev det mer av en "slugger" från oss båda och vi tog smällar båda två. Jag var aldrig skakad men jag tog smällar.

Bortsett från virus och trötthet så tvingades 29-åringen till en sen ändring. På morgonen fick hon beskedet att tränaren Joey Gamache hade fått migrän och inte kunde vara med under matchen. I stället fick hennes tidigare tränare, Christer Ekberg, ta plats i ringhörnan och hjälpa henne att manövrera ut Brækhus.

Det gjorde att det uppstod skillnader i den uppgjorde matchplanen. Men om det påverkade prestationen och resultat i Norge kunde hon inte riktigt avgöra.

I stället lyfte hon upp tröttheten igen och hur den förstörde hennes tekniska boxning.

Oslo, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln