Chockförlust för United efter de Geas tavla

TT

Publicerad 2019-12-22

David de Geas målvaktstavla banade väg för Watfords överraskande 2–0-vinst mot Manchester United.

Endast en vinst på hela säsongen.

Då tog Premier League-jumbon Watford plötsligt en bekväm 2–0-seger mot Manchester United.

Detta efter en rejäl målvaktstavla av David de Gea.

Efter en mållös första halvlek fick Watford en tidig och välbehövlig julklapp av den spanske landslagsmålvakten.

Hemmalagets Ismaila Sarrs stod för allt annat än en fin träff när han sköt på volley i den 50:e minuten – men trots det lät de Gea den studsande bollen flyga igenom handskarna och in i nätmaskorna.

Medan den förvånade och glada publiken firade ledningsmålet på Vicarage Road lade sig målvakten ned på gräset i stor besvikelse – och motgången var bara början på en tung halvlek för Manchester United.

Utökade på straff

Bara ett par minuter senare orsakade Aaron Wan-Bissaka en straff när han klumpigt skickade ned målskytten Sarr i marken. Fram klev klubbikonen Troy Deeney som säkert dunkade in 2–0 för Watford och därmed fastställde slutresultatet tidigt i den andra halvleken.

– Vi förtjänade inte att vinna så som vi spelade. Vi var för långsamma när vi hade bollen och för långsamma utan den. Vi hade inte tillräckligt med intensitet, säger Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær till BBC och fortsätter:

– De (Watford) utnyttjade sina chanser och vi tog inte vara på våra.

Åtta i tabellen

Segern var Watfords blott andra på hela säsongen. Samtidigt fortsätter Manchester United att gå trögt, efter förra helgens kryss hemma mot Everton, och ligger åtta i Premier League.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för Manchester United.

David de Gea var dock inte ensam för dagen om att leverera en målvaktsblunder i Premier League.

Senare på söndagen stod även Tottenhams Paulo Gazzaniga för en grov tavla när han, i stället för att ta bollen med händerna, sänkte Chelseas Marcos Alonso med en hög spark och orsakade en straff.

Willian klev fram och tryckte in sitt andra mål i matchen fram till 2–0, vilket också blev slutresultatet.