Juventus ryckte ifrån Inter på folktom arena

TT

Publicerad 2020-03-08

Juventus firade Aaron Ramseys 1–0-mål mot Inter inför tomma stolar på läktaren.

2–0 hemma mot topprivalen Inter.

Juventus gjorde ett ryck i Serie A-fotbollen – inför folktomma läktare hemma på Allianz arena.

– Det är sorgligt, sade sportchefen Fabio Paratici inför mötet.

Det var toppmöte i Serie A och Cristiano Ronaldos 1 000:e match som professionell fotbollsspelare – en tillställning som helt enkelt var värd en finare inramning än vad det bjöds på när Juventus tog emot Inter hemma i Turin.

På grund av rädsla för ytterligare spridning av coronaviruset i det hårt drabbade Italien var det inför tomma läkare på Allianz Stadium som "Den gamla damen" till sist kunde vinna med 2–0 på hemmaplan.

Redan på förhand hade den utbredda smittan, som hittills orsakat 366 dödsfall i landet, tagit udden av stämningen runt toppmötet.

– Det är lite konstigt och lite sorgligt att spela fotboll under dessa förhållanden. Sorgligt för fansen och spelarna, sade Juventus sportchef Fabio Paratici inför toppmatchen enligt Football Italia.

– Vi tränade på den tomma arenan för att anpassa oss till situationen, men ärligt talat så tror jag inte att vi någonsin kan vänja oss vid det här, tillade han.

Efter en mållös första halvlek inledde den förre Arsenal-spelaren Aaron Ramsey målskyttet genom att göra 1–0 i den 55:e minuten.

Juventus tränare Maurizio Sarri bytte kort därpå in argentinaren Paulo Dybala – som bara hann vara på planen i tio minuter innan han vände bort Ashley Young i Inters försvar och placerade in 2–0.

Resultatet innebar ett tungt nederlag för Inter som nu lär få svårt att hävda sig i toppstriden. Laget från Milano är nu hela åtta poäng bakom tvåan Lazio, som i sin tur passerades av Juventus i tabellen.