Isak öser in mål – passerade Ibrahimovic

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2024-04-27

Alexander Isak, tvåmålsskytt för Newcastle.

18:e och 19:e målet i Premier League den här säsongen.

Alexander Isak hade all anledning att fira målen lite extra i 5–1-segern hemma mot Sheffield United.

Han passerade Zlatan Ibrahimovic som främste svenske målskytt i ligan under en säsong.

Landslagsanfallaren fortsätter att leverera – och spekulationerna kring hans framtid kommer knappast att lägga sig. Arsenal är en av klubbarna som uppges överväga att lägga ett jättebud på svensken.

Zlatan Ibrahimovic var med sina 17 mål säsongen 2016–2017 länge ensam svensk om att ha gjort flest mål under en säsong i Premier League. För två veckor sedan smällde Isak in två bollar mot Tottenham och lade sig jämsides med Ibrahimovic.

Isak hade chansen att smita förbi redan förra helgen, men gick då mållös av planen i 0–2-förlusten borta mot Crystal Palace.

Ahmedhodzic målskytt

Förre Malmö FF-spelaren Anel Ahmedhodzic gav överraskande bottenlaget Sheffield United ledningen med ett nickmål. Det stod sig fram till den 27:e minuten på St James' Park.

Då slog Isak till.

Målet var hans 28:e totalt i Premier League, två fler än vad Sebastian Larsson åstadkom för Birmingham och Sunderland.

Även det 29:e kom, på straff i andra halvlek.

Fredrik Ljungberg är med sina 48 mål på 241 matcher den svensk som gjort flest mål i Premier League.

Landslagsförsvararen Emil Krafth kom in till den andra halvleken. Den var knappt tio minuter gången när Bruno Guimarães gjorde 2–1. Därmed skickade brasilianaren ned Sheffield United till andraligan efter bara en säsong i Premier League.

Burnley knep poäng

Bottenkollegan Burnley, med Hjalmar Ekdal på avbytarbänken, höll 0–0 borta mot Manchester United i 79 minuter. Då ledde försvarsslarv till Antonys ledningsmål. Men med bara minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Zeki Amdouni på straff och räddade en viktig poäng.

Lutons situation i botten av tabellen förbättrades däremot inte i och med 1–2-förlusten borta mot Wolverhampton.

Fulham och Crystal Palace spelade 1–1 i Londonderbyt.