Elfsborg krossade AIK med 6–1 i Borås

TT

Publicerad 2024-05-15

Elfsborgs Jalal Abdullai (vänster) firar med Michael Baidoo efter att ha gjort 2–0 för sitt Elfsborg i onsdagens allsvenska möte med AIK på Borås Arena.

Hammarby var chanslösa i 0–3-förlusten borta mot Mjällby. Enda trösten – att Elfsborg förnedrade lokalrivalen AIK med 6–1.

I helgen väntar ett ångestladdat Stockholmsderby lagen emellan.

Det blev en tung onsdagskväll för Stockholmsfotbollen. AIK reste till Borås för att studsa tillbaka efter en snöplig hemmaförlust mot Sirius. Även Elfsborg kom från förlust mot Djurgården och tog tidigt tag i taktpinnen.

Både 1–0 och 2–0 kom tidigt genom Jalal Abdullai och på tilläggstid i första halvlek tryckte Ahmed Qasem in mål nummer tre. Andra halvlek var fem minuter gammal när Michael Baidoo placerade in 4–0 och tio minuter senare satte nämnde Qasem sitt andra för kvällen.

AIK fick till en reducering genom Bersant Celina innan Ahmed Qasem avgjorde på straff i matchens slutskede.

– Extremt skönt, säger hattrickskytten i Discoverys sändning.

– Förnedrande resultatmässigt, förnedrande prestationsmässigt, säger expertkommentatorn Emilie Ölander om AIK.

”Division 7-nivå”

Hemma på Strandvallen gick Mjällby upp i en 3–0-ledning i första halvlek mot Hammarby. Två mål kom inom loppet av en minut och det tredje efter en bjudning av bortalagets backlinje.

– Det där är division 7-nivå, utbrast kommentatorn Jonas Dahlqvist i Discoverys sändning.

Resultatet stod sig matchen ut, en vinst som innebär att Mjällbys säsongsstart är den bästa i klubbens historia.

Ångestderby

För Hammarby och AIK väntar ett ångestladdat derby på söndag. Då får AIK klara sig utan högerbacken Mads Thychosen som visades ut i slutet av matchen efter en vårdslös fot i bröstet på Rami Kaib.

– En jätteviktig match, säger en besviken Kim Hellberg, Hammarbys tränare, till Discovery.

3–0 blev slutresultatet också när Halmstad tog emot Häcken. För bottenlaget Västerås fortsätter kräftgången efter 0–2 hemma mot Värnamo.