Kulusevski sänkte Napoli med mål och assist

TT

Publicerad 2019-12-14

Parmas Dejan Kulusevski satte 1–0 mot Napoli efter ett försvarsmisstag från Kalidou Koulibaly.

0–1 efter bara tre minuter – och 1–2 efter 93.

Dejan Kulusevski gav – som både målskytt och framspelare – Napolis nye manager Gennaro Gattuso en mardrömsstart på jobbet.

Trots seger med 4–0 i veckans Champions League-möte med Genk fick Carlo Ancelotti kort därpå sparken från tränarjobbet i Napoli.

Ersättare blev den italienske fotbollslegendaren Gennaro Gattuso – som minst sagt kunde ha fått en bättre start på jobbet.

I sin första match vid sidlinjen på San Paolo-stadion fick han se den svenske nyblivne landslagsspelaren Dejan Kulusevski utnyttja ett grovt försvarsmisstag från Kalidou Koulibaly och sätta ledningsmålet för bortalaget.

Då hade matchklockan precis passerat tre minuter.

Kulusevski var skoningslös när han roffade åt sig bollen från Koulibaly, som var siste man i hemmaförsvaret, innan han helt fri säkert stänkte bollen i nät.

Som om misstaget inte var nog för Koulibaly blev den senegalesiske mittbacken dessutom skadad i samma sekvens och tvingades utgå.

Napoli skulle dock resa sig, mycket tack vare ett lyckat byte från Gattuso. Den nye managern bytte i den 63:e minuten in belgaren Dries Mertens – som bara en minut senare slog ett inlägg som polske anfallaren Arkadiusz Milik nickade i nätmaskorna.

Napoli tryckte sedan på för ytterligare ett mål – men i stället fick matchen ett avgörande åt det andra hållet. I den 93:e minuten satte Parmas ivorianske stjärna Gervinho i gång en omställning innan han efter ett fint väggspel med Kulusevski blev helt fri och satte 2–1.

Matchen avslutades med andra ord lika illa som den inleddes för Gennaro Gattuso. Som salt i såren innebär resultatet även att lagen byter plats i tabellen där Parma nu är sjua med 24 poäng och Napoli åtta med 21.