Succésvensken skadad – missar sex veckor

TT

Publicerad 2020-01-03

Victor Olofsson. Arkivbild.

Bakslag för Victor Olofsson och Buffalo:

NHL-svensken tvingades avbryta segermatchen mot Edmonton med en skada. Enligt klubben blir Olofsson borta i upp till sex veckor.

Det var i början av tredje perioden som den 24-årige forwarden, utsedd till månadens rookie i NHL bara timmar före matchen, tappade balansen vid ena sarghörnet och föll illa. Efteråt tog han sig för höger ben.

– Det är verkligen inte bra. Det är jobbigt att se. Han har varit så bra för oss hela året och vi lutar oss mot honom i väldigt många situationer. Jag och Sam Reinhart gillar verkligen att spela med honom och han är riktigt vass för oss i powerplay. En väldigt stor del av vårt lag, säger lagkamraten Jack Eichel till Buffalo News.

Incidenten inträffade strax efter det att Olofsson spelat fram till Buffalos 2–2-mål, knappt fyra minuter in i tredje perioden.

Efter matchen meddelade klubben på sin hemsida att Olofsson åkt på en skada på underkroppen, men specificerade inte närmare än så vad för typ av skada det rör sig om.

Däremot bekräftar Buffalo att han blir borta minst fem-sex veckor.

Victor Olofsson har gjort 35 poäng på 42 matcher den här säsongen och har fått smeknamnet "Goalofsson" i NHL för sitt vassa målskytte. Ishockeystjärnan ligger delad tvåa i den svenska skytteligan med 16 fullträffar hittills.

Buffalo vann matchen med 3–2 efter förlängning.