Haalands succédebut – tre mål på 20 minuter

TT

Publicerad 2020-01-18

Erling Braut Haaland fick måljubla tre gånger om i debuten för Dortmund.

Tre mål på 20 minuter. Norske stortalangen Erling Braut Haaland kunde inte ha fått en bättre ligadebut i Borussia Dortmund. 19-åringen byttes in i den 56:e minuten i matchen borta mot Augsburg, då vid ställningen 3–1 till hemmalaget, och hittade målet tre minuter senare. Fint framspelad av Jadon Sancho tryckte han till med vänsterfoten till vänster i straffområdet och såg bollen leta sig in i bortre hörnet.

20 minuter senare hade han gjort två mål till och vänt matchen för Dortmund tillsammans med Sancho, som satte 3–3-målet.

Det var Erling Braut Haalands första tävlingsmatch för Dortmund sedan han anslöt till den tyska storklubben från österrikiska Salzburg tidigare i januari.

Dortmund ligger fyra i tabellen, fyra poäng efter Emil Forsbergs Leipzig med en match mer spelad.