Uppgifter: Zlatan kommer acceptera Milans bud

TT

Publicerad 2019-12-23

Zlatan Ibrahimovic – snart tillbaka i Milan? Arkivbild.

En återkomst till Milan ser ut att komma allt närmare för Zlatan Ibrahimovic.

Svensken ska vara beredd att acceptera ett bud från den Milano-baserade storklubben, enligt den italienska nyhetsbyrån ANSA.

Ända sedan Zlatan Ibrahimovic åkte ut ur MLS-slutspelet med sitt LA Galaxy i slutet av oktober har det varit ovisst vilken som blir anfallarens nästa klubblagsadress efter sejouren i USA – eller om 38-åringen rentav bestämmer sig för att avsluta sin fotbollskarriär.

ANSA:s uppgifter kommer bara en dag efter att Milan blivit överkört av Atalanta i ligaspelet. 0–5 var den italienska storklubbens största förlust sedan 1998 – och efter matchen fick tränaren Stefano Pioli frågor om vad en spelare som Ibrahimovic skulle betyda för laget.

– Jag har redan sagt att han är en vinnare som skulle höja intensiteten och fokuset på träning, men framför allt under matcher, svarade Pioli och tillade:

– Men det här är en fråga för klubbägarna.

La Gazzetta dello Sport har tidigare skrivit att "Il Rossoneri" erbjudit Zlatan ett kontraktsförslag säsongen ut med option på ytterligare ett år – och så sent som i slutet av november talade spelaren varmt om klubben i en intervju med den italienska tidningen.

– Milano är inte min andra stad, det är mitt andra hem. Jag har underbara minnen därifrån, sade Ibrahimovic och tillade:

– Om det är ett projekt som stimulerar mig kan jag fortsätta att spela på min nivå tills jag är 50 år.

Milan ligger skrynkligt till i Serie A och ligger för tillfället på en blygsam elfteplats.