Alexander-Arnold hjälte i seriefinal

Robin Salomonsson/TT

Publicerad 2019-12-26

Trent Alexander-Arnold firar sitt mål när Liverpool besegrade Leicester med 4–0.

Trent Alexander-Arnold var inblandad i allt när Liverpool krossade Premier League-tvåan Leicester.

Högerbacken noterades för ett mål, två assister och fixade en straff i 4–0-segern.

– Det här var troligtvis säsongens bästa insats, säger han i Viasats sändning efteråt.

Så sent som förra veckan vann Liverpool VM för klubblag i Qatar. På annandagen följde laget upp titeln med att ta en rejäl skalp även i Premier League.

För det var inget snack om vilket lag som var bäst i seriefinalen på annandagen. Liverpool, fortfarande obesegrat i ligan, körde över Leicester fullständigt och utökade sin ledning ner till tvåan.

Det skiljer nu 13 poäng mellan lagen. Men att ligatiteln redan är så gott som säkrad vill spelarna inte prata om.

– Vi tar en match i taget. Vi vet att det är en tuff period och vi måste fortsätta fokusera på nästa match, säger James Milner i Viasats sändning efter matchen.

"Glada"

Samma linje var även Trent Alexander-Arnold inne på.

– Vi trodde inte att vi skulle vara 13 poäng före vid den här tidpunkten. Vi är glada att vara i den här positionen men kommer inte ta den för given, säger han.

Högerbacken utsågs till matchens lirare och var den som fick de stora rubrikerna – före någon ur stjärntrion längst fram, Sadio Mané, Mohamed Salah eller Roberto Firmino.

Firmino inledde visserligen målskyttet med sitt 1–0-mål i den första halvleken – men det var en högerback som avslutade det. Med en dryg kvart kvar av matchen sköt Trent Alexander-Arnold hårt och lågt i det vänstra hörnet och krönte en redan då magnifik insats.

"Riktigt bra fotboll"

Innan dess hade 21-åringen från Liverpool passat fram till Roberto Firmino både en och två gånger och indirekt fixat 2–0-målet när hans hörna tog på Leicesterförsvararen Caglar Söyüncüs hand, vilket gav en straff som James Milner precis som i lagens förra ligamöte förvaltade på bästa sätt.

– Vi spelade riktigt bra fotboll. Framför allt med tanke på allt resande, säger Trent Alexander-Arnold.

Varken Premier Leagues skyttekung Jamie Vardy eller någon av hans lagkamrater lyckades störa Liverpool. Förlusten var lagets första på hemmaplan den här säsongen och andra raka i ligan efter 1–3 mot Manchester City senast.