Rönngrens skräll – sexa i parallellstorslalom

TT

Publicerad 2019-12-23

Mattias Rönngren. Arkivbild.

Matts Olsson körde ur ännu en gång i Alta Badia.

Det stora svenska glädjeämnet?

Mattias Rönngren som slutade sexa i parallellstorslalom – hans bästa placering i karriären.

Motgångarna fortsatte för Matts Olsson som på måndagskvällen åkte ut redan i 16-delsfinalen i italienska Alta Badias världscuptävling i parallellstorslalom.

Precis som i söndagens storslalomtävling körde 31-åringen ur och förlorade därmed i duellen mot norrmannen Leif Kristian Nestvold-Haugen.

Bättre gick det för tävlingens andra svensk – och det var desto mer överraskande.

För Mattias Rönngren, som tidigare hade en 24:e-plats i storslalom som främsta merit, var det en framgång att bara ta sig vidare från kvalet, men framme i 16-delsfinalen skrällde han direkt mot franske storåkaren Alexis Pinturault.

Rönngren fick ett försprång på en halv sekund efter att Pinturault fått ett felskär i första åket. I det andra höll svensken sedan undan och säkrade en plats i åttondelsfinalen – där han skrällde på nytt.

Schweizaren Loic Meillard avfärdades med en marginal på en tiondels sekund och var plötsligt framme i kvartsfinal.

Men då tog det slut för Rönngren som med minsta möjliga marginal fick stryk mot den blivande finalisten Stefan Luitz, från Tyskland, med en ynka hundradel.

Rönngren slutade till sist sexa efter att ha förlorat på nytt i den sista placeringsmatchen mot norrmannen Lucas Braathen – ett resultat som alltså är hans klart bästa i karriären.

Vann tävlingen gjorde Rasmus Windingstad som vann finalen mot Rönngrens överman Stefan Luitz.

I en tidigare version uppgavs felaktigheter i Rönngrens väg fram till sjätteplatsen.