Ekroth: "Hört att ligan blir uppskjuten"

TT

Publicerad 2020-03-09

Petronella Ekroth. Arkivbild.

Roma har sagt till sin svenska försvarare Petronella Ekroth att stanna kvar i Sverige.

Ett ligauppehåll i italiensk fotboll, på grund av spridningen av coronavirus, rycker allt närmare.

– Det enda vi hört i dag är att ligan blir uppskjuten, säger Ekroth till SVT.

Damernas Serie A-fotboll i Italien har ett planerat landslagsuppehåll på grund av Algarve Cup i Portugal.

Romas svenska försvarare Petronella Ekroth, inte uttagen landslaget, har den senaste tiden befunnit sig hemma i Sverige. Men när hon under måndagen skulle resa tillbaka till den italienska huvudstaden blev hon stoppad av klubben.

Anledningen är att det mesta tyder på att spridningen av coronavirus i det europeiska landet gör att myndigheterna kommer att stoppa all form av idrott i landet, för att minska riskerna för ytterligare smittspridning

– Det enda vi hört i dag (måndag) är att ligan blir uppskjuten, säger Petronella Ekroth till SVT.

Ligafyran Romas nästa match är planerad till den 21 mars, hemma mot femman Florentia. Men Italiens olympiska kommitté vill se ett stopp för all idrott fram till den 3 april.

– Det är jättespeciellt. Man har aldrig varit med om något sådant här. Själva viruset har inte kommit till Rom ännu, så man vet inte hur farligt det här är egentligen. Själv tycker man det är en influensa, men uppenbarligen är det värre än så. Att det blir på det här sättet är väldigt speciellt, säger Ekroth.

Flera regioner, och miljontals människor, i Italien befinner sig i karantän och är hindrade från att röra sig fritt. Myndigheterna rekommenderar befolkningen att undvika folksamlingar och kindpussar, samt hålla minst en meters avstånd till andra människor.