Uppvisning av Bayern München i London

TT

Publicerad 2020-02-25

Bayern München hade en rolig kväll i London.

Robert Lewandowski och Serge Gnabry älskar London.

Bayern München-duon hade uppvisning och krossade Chelsea på Stamford Bridge.

Åttondelsfinalen i Champions League slutade med 3–0 till tyskarna.

Minns höstens förkrossande 7–2-vinst borta mot Tottenham, då Robert Lewandowski gjorde två mål och Serge Gnabry fyra i den brittiska huvudstaden, i gruppspelet.

Samma spelare blev huvudrollsinnehavare även i kvällens match mot Chelsea. Efter en hyfsat händelselös första halvlek vaknade Bayern till liv i andra. Två gånger på tre minuter var det anfallaren Lewandowski som spelade fram till yttern Gnabry, som snabbt gav tyskarna en 2–0-ledning.

Snabb talang

Chelsea jagade reducering men det hopp som fanns om en utjämning på Stamford Bridge krossades när den unge kanadensaren Alphonso Davies, den 19-årige supertalangen, vackert stormade fram längs vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet.

Den här gången var det Lewandowski som tackade för hjälpen och fastställde slutresultatet 3–0.

– Jag väggade med Coutinho, sedan lyckades jag ta mig förbi försvararen och sedan såg jag Lewandowski komma med sin löpning så jag försökte hitta honom, sade Davies i Viasats intervju.

"Gäller att spela smart"

Bayern trivs bra i London och Davies njöt mer av segern över Chelsea än krossen mot Tottenham.

– Det är åttondelsfinal och då gäller det att spela smart. I första halvlek kände vi på dem och försökte lista ut hur vi skulle få hål på dem och i andra gjorde vi det, sade Davies.

I slutet av matchen fick Chelsea dessutom vänsterbacken Marcos Alonso utvisad och är därmed avstängd i returen.

I Neapel var det jämnt skägg mellan Napoli och gästande Barcelona (1–1). Hemmalaget tog ledningen i första halvlek via Dries Mertens vackert placerade skott i krysset, men Barcelona kom tillbaka genom Antoine Griezmann. Även i Italien slutade matchen i den röda färgens tecken, då Barcelonas Arturo Vidal tog två gula kort i samma situation och blev utvisad.