Nashville kämpade sig tillbaka: "Otroligt skönt"

TT

Publicerad 2024-05-01

Nashville vann måstematchen borta mot Vancouver och håller sig kvar i slutspelet i NHL.

– Fantastiskt starkt. Jag är stolt över hela laget, säger Nashvilles Gustav Nyquist till Aftonbladet.

Det var vinna eller försvinna för Nashville i nattens NHL-möte. I förra matchen vände Vancouver, som låg under med 1–3, på bara några minuter och tog hem matchen efter förlängning.

– Otroligt skönt. Speciellt efter den senaste förlusten. Eller, ja inte bara speciellt just därför. Det handlade ju om att överleva för vår del, säger Gustav Nyquist till Sportbladet efter vinsten.

Nashville vann med 2–1. Vid en förlust hade laget åkt ur slutspelet, då Vancouver leder med 3–2 i matcher.

– Det var tajt och tufft, men vi kämpade oss verkligen tillbaka i tredje. Fantastiskt starkt. Jag är stolt över hela laget.

Vinsten innebär också att Tre Kronor får vänta ytterligare på besked om Nashvilles Filip Forsberg kommer som förstärkning till VM i Tjeckien.

Även Boston hade på hemmais chansen att skicka ut Toronto ur Stanley Cup-slutspelet. Laget ledde med 3–1 i matcher när de möttes i den femte åttondelsfinalen.

Men Toronto ville annat. Det stod 1–1 mellan lagen efter full tid och i förlängningen var det kanadensarna som drog det längsta strået.

Efter bara drygt två minuter av förlängningen satte Torontos 21-årige Matthew Knies det avgörande målet och skrev slutresultatet till 2–1.

Det står nu 3–2 till Boston i matchserien som avgörs i bästa av sju matcher.

Rättad version: I en tidigare version uppgavs fel slutresultat mellan Boston och Toronto.