TT

Publicerad 2019-12-26

En jobbig start för Fredrik Ljungbergs ersättare Mikel Arteta.

Men till slut ändå en poäng för Arsenal borta mot Bournemouth.

Anfallsstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang satte 1–1 och ordnade ett oavgjort resultat för sin nye manager.

Det blev ingen omedelbar effekt efter tränarbytet där tillfällige managern Fredrik Ljungberg fick kliva åt sidan till förmån för Mikel Arteta.

Men efter 90 minuter plus tillägg kunde i alla fall spanjoren glädja sig åt att hans lag tagit en pinne efter att ha hamnat i underläge på Vitality Stadium.

I Artetas debut som Arsenal-manager tog Bournemouth ledningen i den 35:e minuten när Dan Gosling tryckte in 1–0 från nära håll.

Därmed såg det mörkt ut för Arsenal som inför matchen bara hade en enda vinst på de tio senaste matcherna i Premier League.

Vinst för Ancelotti

Någon vinst blev det visserligen inte i dag heller – men en viss Pierre-Emerick Aubameyang kunde i alla fall se till att det blev delad pott.

Med halvtimmen kvar att spela kvitterade anfallaren efter att ha förlängt lagkamraten Ainsley Maitland-Niles misslyckade avslut och skickat in bollen i nätmaskorna.

I tabellen är det dock fortsatt kämpigt för Arsenal som är elva i Premier League och åtta poäng från en topp fyra-placering.

En desto skönare tränardebut var det för Carlo Ancelotti som i sin första match som Everton-manager fick se sitt lag vinna med 1–0 mot Burnley. Detta efter att Dominic Calvert-Lewin gjort matchens enda mål på Goodison Park i den 80:e minuten.

Revansch för "Spurs"

Tidigare under dagen såg det länge ut att bli ett nytt svidande nederlag för Tottenham mot Brighton.

Gästerna tog ledningen på i den 37:e minuten efter att Adam Webster nickat bollen i nät på en frispark.

Men till skillnad från höstens möte lagen emellan – där Brighton vann med klara 3–0 – så kom Tottenham tillbaka efter baklängesmålet.

Harry Kane tryckte in sin egen retur till 1–1 i den 53:e minuten – och 19 minuter senare var ledningen i "Spurs" ägo efter att Dele Alli lagt bollen i en fin båge över målvakten Mathew Ryan in i det bortre hörnet.

I och med 2–1-segern är Tottenham bara tre poäng efter Chelsea, på fjärdeplatsen, som överraskande föll med 0–2 hemma mot Southampton.