EM i fara för Susanna Kallur

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2010-08-06

Stockholm. Susanna Kallurs EM-start är i fara. En infektion i benet gör att hon tvingats ställa in de sista tävlingarna inför mästerskapet.

– EM är ett frågetecken, säger pappan Anders Kallur.

För bara några veckor sedan såg allt så bra ut för Susanna Kallur. Comebacken var avklarad med bara lindriga smärtor i det opererade skenbenet och tiderna var utmärkta med tanke på det långa skadeuppehållet.

Men med tre veckor kvar till friidrotts-EM i Barcelona ser det ut som att hon ändå kan tvingas avstå från start på 100 meter häck.

Infektionen i benet gör att hon tvingas stå över både torsdagens Diamond league-gala i Lausanne och GP-tävlingen i Karlstad den 15 juli. Det innebär att hon inte har några tävlingar kvar på programmet inför mästerskapet.

– Just nu är det så, säger pappan Anders Kallur och medger att EM-starten är i fara.

– Det hänger helt på hur känslan är i benet.

Susanna Kallur går nu på en penicillinkur och kan inte göra mycket annat än att hoppas på det bästa. Turligt nog avgörs 100 meter häck först under senare hälften av mästerskapet, men även det kan bli i tidigaste laget, befarar Anders Kallur.

– Hon ska väl gå på penicillin minst en vecka till, sedan får vi se. Vi har inte pratat mycket om EM, just nu hoppas vi bara på ett snabbt tillfrisknande.

Susanna Kallur var borta från tävlingsbanorna i nästan i två år på grund av en stressfraktur i ena skenbenet.

Hon gjorde sin första tävling efter operationen i tysthet i samband med ett träningsläger i Palafrugell norr om Barcelona i slutet av maj.

TT

Följ ämnen i artikeln