Rubensson skadad - Ericsson startar

Uppdaterad 2019-07-08 | Publicerad 2016-01-25

Fotboll. Elin Rubensson missar landskampen mot Skottland på grund av skada. I stället kliver Magdalena Ericsson in från start som vänsterback.

Däremot kan Caroline Seger spela trots skadeproblem tidigare i veckan.

Magdalena Ericsson fick starta de två första EM-kvalmatcherna i höstas, men blev sedan skadad. Nu tar hon tillbaka platsen som vänsterback. Elin Rubensson, som annars var aktuell för positionen, fick en bristning i låret i söndags och missar matchen.

"Det är svårt att säga hur länge hon blir borta, men hon har påbörjat sin rehabiliteringsträning. Nu jobbar vi för att hon ska vara helt återställd till OS-kvalet i mars", säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till förbundets webbplats.

I startelvan finns också Emilia Appelqvist, som får chansen bredvid Seger och Lisa Dahlkvist på mitten, och anfallaren Sofia Jakobsson som haft knäproblem inför landslagssamlingen.

– Det var en diffus skada, något i knät, så jag har precis kommit i gång igen, säger den 25-åriga Montpellierspelaren.

Den elva som inleder i 4-3-3-uppställningen är: Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Ericsson - Emilia Appelqvist, Lisa Dahlkvist, Caroline Seger - Lotta Schelin, Olivia Schough, Sofia Jakobsson.

"Vi har mycket speed med de tre anfallarna där framme och jag hoppas att publiken på läktarna får se det. Samtidigt hoppas jag att vi får se ett kontrollerat försvarsspel, vi har haft gott om tid att träna på detaljer i spelet", säger Sundhage till förbundets webbplats.

TT

Följ ämnen i artikeln