Messi & Co sänker lön – och kritiserar Barça

TT

Publicerad 2020-03-30

Lionel Messi. Arkivbild.

Fotbollsspelarna i Barcelona går med på att sänka sina löner med mer än 70 procent.

Men Lionel Messi och övriga stjärnor kritiserar samtidigt klubbledningen för att ha ställt truppen i dålig dager under förhandlingarna.

Barçakaptenen Lionel Messi var först att på Instagram publicera ett långt meddelande från spelartruppen.

"Från vår sida är det dags att meddela att vi, förutom att sänka våra löner med 70 procent under detta nödläge, också kommer att bidra så att klubbens anställda kan få ut 100 procent av sina löner under tiden som den här situationen varar", skriver Barcelonaspelarna.

"Vi vill klargöra att vår vilja alltid har varit att gå ned i lön, eftersom vi till fullo förstår att det här är ett exceptionellt läge och vi är de första som ALLTID har hjälpt klubben när vi ombetts att göra det".

Stämningen har en längre tid varit spänd mellan truppen och klubbledningen i Barcelona. Efter löneförhandlingarna avfyrar spelarna dessutom en salva som med all säkerhet har klubbledningen, med ordföranden Josep Maria Bartomeu i spetsen, som adressat.

"Det upphör aldrig att förvåna oss att det inifrån klubben finns de som försökte sätta oss under lupp och sätta press på oss, för att göra något som vi alltid visste att vi skulle göra", skriver spelarna.

Det är oklart hur länge coronakrisen hindrar spel i La Liga. Spelet har varit stoppat i nästan tre veckor och i Spanien hade på måndagen totalt cirka 7 300 personer avlidit i covid-19.