Grant inför majorn: "Sänker förväntningarna"

Tim Dahlbacka/TT

Publicerad 2023-07-26

Linn Grant är en av de stora favoriterna i Evian Championship. Arkivbild.

Linn Grant tillhör förhandsfavoriterna inför årets fjärde golfmajor, Evian Championship.

Själv vill hon dock tona ned förväntningarna på sig själv.

– Jag försöker att inte ha för stort självförtroende, säger Grant.

Svenskan slog igenom på allvar i USA när hon vann Dana Open i Ohio i mitten på juli.

– Det var bra för självförtroendet att vinna och visa att jag kan prestera på LPGA-touren också. En riktig boost, säger Grant på presskonferensen inför veckans majortävling.

Det i samband med tidigare bra spel på Evian Resort Golf Club har gjort henne till en av de högst tippade spelarna i startfältet bland spelbolag och golfsajter.

Trivs på banan

Nyckeln blir dock att inte ställa för höga krav på sig själv i jakten på karriärens första majortriumf.

– Jag försöker att inte ha för stort självförtroende på den här golfbanan. Du måste spela den smart. Du kan inte vara för girig här. Min plan är att förlita mig på min puttning och förhoppningsvis rulla i några birdies.

Tydligt är att 24-åringens strategi tycks fungera ganska bra.

I fjolårets Evian var Grant med i tätstriden länge. Det räckte till sist till en åttondeplats – hennes bästa majorresultat i karriären.

I maj vann Grant en Europatourtävling på samma bana.

– Den är annorlunda. Du måste komma ihåg att det var längesedan alla spelade den. Den är inte vad vi är vana vid. När du slår ett slag som inte går dit du vill måste du acceptera läget och gå vidare, säger Grant.

Nio svenskor startar

Inte nog med att Evian Resort GC är utmanande i sig. Det är dessutom utlovat busväder med hårda vindar under veckoslutet.

– Det tuffaste blir nog att hantera att du tror att det ska vara soligt och 25, 30 grader och sedan är det kallt och blåsigt. Det som fungerar för mig att är sänka mina förväntningar och förvänta mig allt och inget på samma gång. Jag ska göra det jag behöver.

Linn Grant slår ut 08.15 på torsdag tillsammans med Brooke Henderson (Kanada) och Atthaya Thitikul (Thailand).

I startfältet finns åtta andra svenskor: Anna Nordqvist, Madelene Sagström, Maja Stark, Johanna Gustavsson, Frida Kinhult, Linnea Ström, Pernilla Lindberg och Dani Holmqvist.