Bröt segerlös svit efter nio år: "Gåshud"

TT

Publicerad 2024-04-22

Vancouver vann första slutspelsmatchen på hemmaplan på nio år, 4–2 mot Nashville.

Samtidigt blev Elias Lindholm första svensk att göra mål i Stanley Cup-slutspelets åttondelsfinaler.

– Leder jag svenska skytteligan med det? Hehe, det var ju skoj, säger Lindholm till Aftonbladet.

Filip Forsberg och Gustav Nyquist på ena sidan isen.

Elias Pettersson, Nils Höglander och Elias Lindholm på den andra.

Men det var en amerikan som avgjorde det heta svenskmötet när Stanley Cup-slutspelet inleddes.

Bara sekunder efter att Vancouver kvitterat till 2–2 i den tredje perioden klev Dakota Joshua fram när han satte dit 3–2 till hemmalaget. Sedan kunde 27-åringen även utöka till 4–2 i tom kasse.

”Fick gåshud flera gånger”

Arenan, vars publik väntat nio år på att få se Vancouver vinna en slutspelsmatch på hemmaplan, exploderade.

– Man kunde verkligen känna att hela stan suktat efter slutspel. Stämningen var fantastisk, jag gick gåshud flera gånger, säger Elias Lindholm, som tryckte in 1–1-målet för Vancouver i den andra perioden, till Aftonbladet.

Matchserien, som avgörs i bäst av sju matcher, fortsätter med ny match i Vancouver natten mot onsdag.

Målrik match i Winnipeg

Någon timme tidigare blev det en minst sagt målrik tillställning när Winnipeg slog gästande Colorado med 7–6 i den första åttondelsfinalen i Stanley Cup.

Kyle Connor och Adam Lowry gjorde båda två mål för hemmalaget, som såg ut att kopplat greppet ordentligt efter att ha tagit ledningen med 6–3 och 7–4 i den tredje perioden.

Colorado gav dock inte upp och lyckades reducera flera gånger om och höll hoppet vid liv ända in i slutet – med bara 30 sekunder kvar lyckades Casey Mittelstadt sätta dit pucken och därmed var skillnaden plötsligt bara ett mål. Närmare än så kom man dock inte och Winnipeg leder nu matchserien med 1–0.