Läkare stoppar supermatchen

Publicerad 2017-01-22

Boxning. Supermatchen mellan Klara Svensson och Cecilia Brækhus skjuts upp.

Anledningen är att norskan inte klarat den medicinska undersökningen.

– Vi utgår från att hon är sjuk eftersom det är den infon vi fått, säger Svenssons agent Patrik Andersson till TT.

Det var nu på lördag som den otroligt hajpade matchen skulle bli av. Den norska boxningsstjärnan Cecilia Brækhus skulle sätta samtliga sina fyra mästarbälten på spel mot svenska Klara Svensson.

– Det hade räckt med ett bälte, men nu är det jackpott i saker att kunna vinna. Det är mycket att vinna för min del, och mycket att förlora för hennes del, har Klara Svensson tidigare sagt.

Men nu skjuts drömmatchen upp till den 24 februari, meddelar arrangören, tillika Brækhus stall First Lady Promotion i ett pressmeddelande.

Brækhus har undersökts av David McDonagh som är ansvarig läkare i First Lady Promotion. Hans slutsats är att hennes hälsotillstånd inte tillåter att hon boxas kommande helg.

"Brækhus har, precis som tusentals andra norrmän, drabbats av en influensaliknande sjukdom. Det betyder att hon just nu inte är i träning, och så kort innan matchen vore det inte klokt att låta henne boxas", säger David McDonagh i ett pressmeddelande.

"Jag var i mitt livs form innan jag slogs ut av influensan. Det här är det värsta som kan hända en boxare så nära matchen, men hälsa och säkerhet kommer naturligtvis först. Det enda jag kan göra nu är att bli så frisk så fort som möjligt, och börja träna igen. Jag är supermotiverad, hungrig och redo för match den 24 februari", säger Brækhus.

Svenssons agent, Patrik Andersson, säger till TT att Klara Svensson kommer att uttala sig under måndagen.

TT-NTB

Följ ämnen i artikeln