Brækhus trött efter lång tid i bastun

Publicerad 2017-02-25

Boxning. Åtta timmar i bastun.

Det var vad Cecilia Brækhus behövde göra för att nå matchvikten.

– Det var en dålig uppladdning, sade hon och skrattade efter den klara poängsegern mot Klara Svensson.

Invägningen dagen före matchen i Spektrum Oslo blev händelserik. Cecilia Brækhus styrde och ställde, ändrade schemat flera gånger - för att sedan inte ens dyka upp.

Efter en lång väntan stack Klara Svensson tillbaka till hotellet.

Samtidigt bars vågen in i ett av omklädningsrummen och Brækhus, som tvingades ta av sig alla sina kläder, vägdes in på rätt vikt.

Vägen dit var dock inte särskilt rolig för 35-åringen.

Kort efter Brækhus poängseger mot Svensson - vilket även innebar att hon försvarade sina fem mästarbälten i organisationerna WBA, WBC, WBO, IBF och IBO - förklarade hon varför invägningen blev ett spektakel.

Åtta timmar i bastun

– Jag satt åtta timmar i bastun, och det var ju ingen vidare uppladdning för den här matchen, sade hon.

– Jag har säkert byggt två kilo muskler, och det sista kilot ... Vi slet så in i helsike. Det var därför jag var sen till invägningen och det var därför jag var tvungen att väga in i ett annat rum.

Hennes kämpande för att nå vikten syntes i ringen. Brækhus säger att hon aldrig kom igång och att hon blev - precis som Klara Svensson - trött tidigt. Ändå lyckades hon vinna med klara 99-91, 99-91, 100-90.

Vill till Bergen

– Trötthet är svagheten för många boxare. Cecilia blev trött men det blev hennes stryka. Jag är glad för det som hände i kväll, hon visade en fantastisk arbetsmoral, sade tränaren Johnathon Banks.

Cecilia Brækhus, som nu är uppe i 30 raka segrar, framtid handlar nu om ett par saker.

– Det finns två saker som jag vill göra. Jag vill gå en match i min hemstad Bergen, det är något som jag har längtat efter länge. Efter det vill jag hitta en match utanför Norge, kanske USA. Det finns många möjligheter så vi får sätta oss ner och bestämma hur vi ska göra, sade hon.

Oslo, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln