Zlatan: "Jag har kontrakt med Milan"

TT

Publicerad 2020-04-24

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

Blir det spel i Hammarby eller i Milan?

Anfallsstjärnans svar:

– Jag har kontrakt med Milan men vi får se, säger Zlatan Ibrahimovic till Discovery och ger även sin syn på den vandaliserade statyn, relationen till Malmö FF och steget in i Hammarby.

En internmatch på Tele2 arena med spelare från Hammarby och samarbetsklubben Frej hamnade i rampljuset då coronaviruset har skjutit upp den allsvenska seriestarten.

Men mestadels handlade intresset för duellerna – tre matcher med tre olika elvor – om en spelare: Zlatan Ibrahimovic.

Och då givetvis även om frågan: blir det spel i allsvenska Hammarby eller i italienska Serie A-klubben Milan?

Efter två halvlekar på 30 minuter och ett mål fick Ibrahimovic tillfälle att ge sin syn på situationen.

– Jag har kontrakt med Milan och vi får se hur det avslutas där. Om det avslutas, säger han till Discovery.

– Jag måste tillbaka. Jag måste respektera mitt kontrakt. När man är professionell ska man hålla det man har skrivit på.

Vill spela länge

38-åringen skjuter därmed till dörren om en allsvensk återkomst men han väljer inte att stänga den helt och hållet.

– Jag har sagt att jag vill spela fotboll så länge jag kan men sedan vet man aldrig vad som händer. Jag är en sådan person som vill prestera, jag vill kunna bidra med något och inte bara spela för det jag har gjort eller för den jag är. Ska man tillhöra något lag ska man kunna prestera.

– Jag har alltid sagt att jag kommer att spela i allsvenskan men jag har sagt andra saker som har ändrats. Vi får se vad som händer.

Zlatan Ibrahimovic är även tydlig med att relationen med Malmö FF, klubben som han spelade i 1994–2001, inte är vad den har varit och att han inte förstår varför reaktionerna blev som de blev när han blev delägare i rivalen Hammarby.

– De får ta sitt ansvar, de gör vad de vill och de får tro vad de vill. Jag har gjort det jag har gjort för MFF – trots att jag inte var önskad, trots att jag blev blåst på mitt första kontrakt. Ändå valde jag att hjälp till. Jag har gett dem 100 miljoner plus. Då är det inte svårt att bygga ett lag. Där känner jag att jag har varit för snäll, säger han.

"Ge tillbaka"

Om valet att kliva in i Hammarby säger Ibrahimovic att det handlar om att ge tillbaka till svensk fotboll.

– Jag tänkte inte så mycket. Det mesta var att jag kunde ge tillbaka till svensk fotboll på något sätt och då dök den här chansen upp, och jag tyckte det var en kanonidé. Något annat tänkte jag inte på. Jag fick en chans att lära mig och bidra på ett annat sätt.

Han är även tydlig med att vandaliseringen av statyn inte har varit något som har påverkat honom.

– Jag tycker att det är synd. De som vill ha uppmärksamhet och att medier ska skriva om det – för att det är "coolt" att hålla på – men det är på dagisnivå. Vi är större än så. Statyn var vad det var. Bara för att den inte är där betyder inte att min historia revs ner, den stannar kvar för evigt, säger Zlatan Ibrahimovic.

Följ ämnen i artikeln